Dirigent

Kevin

Kevin Hendrickx studeerde in 2008 af voor piano aan de muziekacademie van Lier als leerling van Christine Baeten. Hierna vatte hij de studies koordirectie bij G. Hendrix aan, studeerde hij muziektheorie bij C. Van Looy en cello bij H. Vertommen aan dezelfde academie. Momenteel studeert hij verder zang (A. Pardon) en orgel (P. De Maeyer) in Gent-Brugge.

Na zijn debuut met het Arenbergorkest in 2012 richtte hij zich steeds meer en meer op het orkestrepertoire. Hij ronde zijn studie orkestdirectie bij Bart Piqueur af in 2017 en schoolt zich naast deze studies ook bij via verscheidene masterclasses (o.a. Maierhofer, Bollaert,…) en privé lessen (Edmond Saveniers).

In 2013 nam hij deel aan de 4e internationale masterclass orkest directie o.l.v. Prof. Ilona Mesko (Liszt conservatorium) in Boedapest, waar hij samenwerkte met het Budapest Symphony Orchestra MAV en in 2017 volgde hij masterclass bij Achim Holub en de London Classical Soloists, waar hij tevens laureaat van de competitie werd.

Hij werkte als gastdirigent of repetitor samen met diverse orkesten en koren, waaronder het Leuvense Arenbergorkest, Artis Dulcedo, Sunshine Philharmonic Orchestra Wuhan, GUSO, GUK, Wuhan Polytechnic University Choir, de Chorale de la CIUP Parijs, Helicante en het Kamerkoor Helicon. Deze projecten brachten hem doorheen Europa en China en gaven de kans om samen te werken met diverse jonge en inspirerende solisten en componisten.

Naast zijn muzikale bezigheden werkt Kevin momenteel aan de universiteit Gent voor het behalen van zijn doctoraat in de wetenschappen.