Het orkest

Continuo-0904

Continuo-0858

continuo-7708

continuo-7668

Continuo, het alumni- en personeelsorkest van de Universiteit Gent, werd opgericht in 2015 en staat onder leiding van dirigent Kevin Hendrickx.

‘Continuo’ staat voor ‘verder gaan’ en benadrukt dat de zin om samen te musiceren niet verdwijnt met afstuderen, net als de verbondenheid met de universiteit. Onder het motto ‘Durf Denken’ volgt het orkest een avontuurlijke koers waarbij het jaarlijks twee concerten geeft, naast gelegenheidsconcerten en samenwerkingen met andere muziekgroepen en artiesten.

Hun succesvolle debuutconcert vond plaats op 23 januari 2016 in de Aula van de Universiteit Gent, met onder meer werk van Telemann, Haydn en Beethoven op het programma. Hiervoor werkte ze samen met 3 jonge en veelbelovende solisten die allen ooit als student aan onze Alma Mater verbonden waren.

Op vrijdag 29 april 2016 vond een samenwerking plaats met de Ledebirds en het gerenomeerde Spectra Ensemble in het project rond ‘Ledebergse componisten’. Musicoloog en Continuolid Dirk Moelants herontdekte een ongepubliceerde ouverture van Edward Blaes in de bibliotheek van het Gentse conservatorium, welke Continuo vervolgens voor de (vermoedelijk) eerste keer bracht voor het Ledebergse publiek. Verder werkte Continuo nauw samen met componist Xavier Verhelst aan zijn compositie Kiz Cocugu voor koor en orkest.

Op het derde concert op zaterdag 18 juni 2016 in het Pand in Gent bracht Continuo een programma rond chaos en creatie. Op het programma stonden “Les Eléments” van Jean-Fery Rebel, delen uit “Die Schöpfung” van Haydn met sopraan Amaryllis Dieltiens en “La Creation ’un Monde” van de jonge Gentse componist Thomas Smetryns.

Bekijk de voorbije projecten in detail.

Het orkest is ook te boeken voor evenementen binnen en buiten de UGent. Contacteer ons gerust voor meer informatie.