Continuo werkte tijdens de voorbije projecten samen met tal van indrukwekkende solisten:
Een overzicht.
-
Bart Meynckens
Bart Meynckens was van kindsbeen af gebeten door muziek. Op 11-jarige leeftijd trok naar de kunsthumaniora te Gent en later naar het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij behaalde meerdere Eerste Prijzen en de Hogere Diploma’s voor Piano en Kamermuziek en volgde een opleiding orkest- en koordirectie. Daarnaast volgde hij nog een opleiding jazz aan het Conservatorium aan Zee te Oostende. Hij nam deel aan heel wat pianowedstrijden en werd laureaat van onder andere de Bachwedstrijd, de Güntherwedstrijd, Cantabile, Jeunes Solistes, Axion Classics en de Stéphane de Jonghe-wedstrijd.
Als pianist werkte Bart samen met heel wat vermaarde orkesten en ensembles zoals La Petite Bande olv Sigiswald Kuijken, de Filharmonie Antwerpen, Spectra en werkte hij mee aan tal van muziektheaterproducties. Ondanks zijn werk als solist heeft hij ook altijd zijn liefde voor kamermuziek behouden. Momenteel vormt hij het duo Seafonia met fluitiste Annelies Langenaekens.
Het is echter als dirigent dat heel wat leden van Continuo voor het eerst kennis maakten met Bart. Naast directiewerk voor Ars Musica, de Beursschouwburg in Brussel en het Festival Van Vlaanderen, dirigeerde hij namelijk jarenlang Tempi Misti, de voorloper van het huidige GUSO.
www.bartmeynckens.com
-
Kacper Nowak
Kacper Nowak begon op achtjarige leeftijd cello te spelen in zijn geboorteland Polen. Amper een jaar later werd hij laureaat op de Liezen Cello Competition in Oostenrijk en werd hij toegelaten tot de Fryderyk Chopinschool in Poznan waar hij les volgde onder Danuta Taczanowska.
In de daaropvolgende jaren won hij tal van nationale en internationale prijzen. In 2005 won hij de eerste prijs op het concours van Sint Pieters Woluwe en een jaar later werd hij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij studeerde in de klas van Didier Poskin. Vanaf 2010 zette hij zijn studies verder in Keulen en Antwerpen en sinds 2014 studeert hij aan de muziekkapel Koningin Elizabeth in Brussel.
In 2015 werd Kacper laureaat van de 22ste Johannes Brahms Competition in Oostenrijk en won hij de eerste prijs van de I Solisti-wedstrijd in België.
Joris Derder
Na zijn studies wiskunde, studeerde Joris als bariton bij Bernadette Degelin aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen waar hij zich bijwerkte in het zangersrepertoire. Hij kreeg er o.a. les van Lucienne Van Dijck en Jozef De Beenhouwer (Lied), Andrew Wise (Oratorium) en Guy Joosten (Opera). Hij volgde er ook masterclasses bij o.a. John Norris, Carol Yahr en Udo Reinemann.
Joris wordt vandaag gecoacht door Bart De Kegel.
Sinds 2005 is Joris bariton bij het Vlaams Radio Koor o.l.v. chefdirigent Hervé Niquet. Daar creëerde hij als solist ook werk van Bo Holten en Johan Dujick en werkte er mee aan tal van cd-, radio- en tv-opnamen.
Joris concerteerde ook als solist in heel wat Europese landen, New York en Zuid-Korea in samenwerking met tal van andere ensembles, in een heel uiteenlopend repertoire, gaande van Renaissance tot hedendaags en creaties van nieuw werk. Hij werkte onder meer samen met Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe, Bo Holten, Johan Duijck, Kurt Bikkembergs, Patrick Peire, Jos Van Immerseel, Timo Nuoranne, Marcus Creed, Kaspars Putnins, Paul Hillier, Mariss Jansons en tal van andere dirigenten. Joris is ook verbonden als bariton aan het Bach-Kantateproject BachPlus olv Bart Naessens.
www.jorisderder.be
Julie Mossay
De jonge, Belgische sopraan Julie Mossay begon haar studies zang aan het Verviers Conservatoire te België bij Annie Frantz. Vervolgens vervoegde ze de zangklas van Marcel Vanaud aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze afstudeerde met de eerste prijs in zang en opera.
Daarnaast studeerde ze bij Christiane Stutzmann aan het Nancy Conservatoire en kreeg ze de Medaille d’Or toegewezen in 2004. De jonge sopraan begon vervolgens haar carrière aan de Koninklijke Opera van Luik, in de rol van Barena in Janacek’s Jenufa, en ze verscheen daar eveneens in Weber’s Der Freischütz. Daarna zong ze Händel’s Israel in Egypt met het Mozan Orchestra in de Abbaye de la Cambre in Brussel. In 2006 werd Julie zowel winnares van de Dexia Awards als de Jacques Dôme competitie.
In de herfst van 2007 trad ze toe tot de Operastudio Vlaanderen: daar verschijnt ze in verscheidene producties en werkt ze nauw samen met welbekende regisseurs zoals Vincent Broussard. Overige projecten waaraan zij meewerkte zijn onder andere De Toverfluit met dirigent Jean-Yves Ossonce in Tours in 2008, waar zij de rol van Papagena vervult, alsook Les Travaux van Claude Terrasse in de Metz Opera, waar zij de rol van Omphale op zich nam.
-
Amaryllis Dieltiens
Amaryllis Dieltiens studeerde als kind piano en cello maar was vooral erg sportief geëngageerd als danseres en turnster. Op 17-jarige leeftijd besloot ze de muziek in haar hart toch te laten spreken en ging zij zang studeren aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Lieve Vanhaverbeke. Ze vervolgde haar studies aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Daarna specialiseerde ze zich gedurende twee jaar verder in opera aan De Nederlandse Opera Academie waar zij in 2006 cum laude afstudeerde.
Na succesvolle vertolkingen van Morgana (Alcina – G.F. Händel), Belinda (Dido & Aeneas – H. Purcell), Tytania (A Midsummer Night’ s Dream – B. Britten) en Nella (Gianni Schicchi – G. Puccini) tijdens haar opleiding, werd zij een veelgevraagde zangeres in diverse opera’s. Ze zong o.a. Belinda en second woman (Dido & Aeneas – H. Purcell), Zaïde in de gelijknamige opera van W.A. Mozart, Venus (Venus & Adonis – J. Blow), Diana (Siren Song – J. Dove), Giulia (Arminio – H.I. Biber) … In 2009 debuteerde zij aan de Nationale Reisopera in Hippolyte & Aricie (J. Ph. Rameau) als Prêtresse & Chasseresse. In 2011 zong zij de rol van Angelica in Orlando van G.F. Händel olv Jan Willem de Vriend. In oktober 2015 was zij opnieuw in opera te horen als Barbarina in Le Nozze di Figaro (W.A. Mozart) met het orkest van de 18e eeuw olv Kenneth Montgomery
Amaryllis stond tussen 2011 en 2015 op diverse concertpodia in Europa olv Juanjo Mena, Conrad Junghänel, Frans Bruggen, Ton Koopman, Henrik Schaefer, Richard Egarr, Alexander Rodin, Jos Van Veldhoven, Daniel Reuss, Vaclav Luks, Johannes Leerthouwer, Dirk Vermeulen, Jed Wentz, Kenneth Montgomery etc…
In talrijke concerten was ze te horen met orkesten als o.a. Bergen Philharmonic Orchestra, Residentie Orkest, Orkest van de 18e eeuw, Nederlands Philharmonisch Orkest, De Nederlandse Bachvereniging, Musica Ad Rhenum, B’ Rock, Noord Nederlands Orkest, Amsterdam Baroque Orchestra, Prima la Musica en met ensembles als Combattimento Consort Amsterdam, Musica Amphion, Apollo Ensemble en BachPlus.
Haar repertoire reikt van de vroege barok tot en met de 20ste eeuw en bracht haar op diverse grote festivals en concertzalen zoals Festival Van Vlaanderen, Festival Oude Muziek, Grachtenfestival, Concertgebouw Amsterdam, BOZAR, De Doelen – Rotterdam, Theater Bonn, Theaterhaus Gesnerallee Zürich, Festival de Otono Madrid, enz…
In 2007 richtte ze met haar echtgenoot Bart Naessens het kamermuziekensemble “Capriola Di Gioia” op. Ze delen een passie voor het 17e eeuwse- en barokke repertoire en zien het als een uitdaging om deze aangrijpende muziek op zeer persoonlijke- en expressieve wijze te delen met hun publiek.
Amaryllis werkte inmiddels mee aan vele cd-opnames en ook komend seizoen staan er weer nieuwe opnameprojecten op stapel.