Solisten

Continuo werkte tijdens de voorbije projecten samen met tal van indrukwekkende solisten:
Een overzicht.

Joris Derder

Na zijn studies wiskunde, studeerde Joris als bariton bij Bernadette Degelin aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen waar hij zich bijwerkte in het zangersrepertoire. Hij kreeg er o.a. les van Lucienne Van Dijck en Jozef De Beenhouwer (Lied), Andrew Wise (Oratorium) en Guy Joosten (Opera). Hij volgde er ook masterclasses bij o.a. John Norris, Carol Yahr en Udo Reinemann.
Joris wordt vandaag gecoacht door Bart De Kegel.
Sinds 2005 is Joris bariton bij het Vlaams Radio Koor o.l.v. chefdirigent Hervé Niquet. Daar creëerde hij als solist ook werk van Bo Holten en Johan Dujick en werkte er mee aan tal van cd-, radio- en tv-opnamen.
Joris concerteerde ook als solist in heel wat Europese landen, New York en Zuid-Korea in samenwerking met tal van andere ensembles, in een heel uiteenlopend repertoire, gaande van Renaissance tot hedendaags en creaties van nieuw werk. Hij werkte onder meer samen met Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe, Bo Holten, Johan Duijck, Kurt Bikkembergs, Patrick Peire, Jos Van Immerseel, Timo Nuoranne, Marcus Creed, Kaspars Putnins, Paul Hillier, Mariss Jansons en tal van andere dirigenten. Joris is ook verbonden als bariton aan het Bach-Kantateproject BachPlus olv Bart Naessens.
www.jorisderder.be

Julie Mossay

De jonge, Belgische sopraan Julie Mossay begon haar studies zang aan het Verviers Conservatoire te België bij Annie Frantz. Vervolgens vervoegde ze de zangklas van Marcel Vanaud aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze afstudeerde met de eerste prijs in zang en opera.
Daarnaast studeerde ze bij Christiane Stutzmann aan het Nancy Conservatoire en kreeg ze de Medaille d’Or toegewezen in 2004. De jonge sopraan begon vervolgens haar carrière aan de Koninklijke Opera van Luik, in de rol van Barena in Janacek’s Jenufa, en ze verscheen daar eveneens in Weber’s Der Freischütz. Daarna zong ze Händel’s Israel in Egypt met het Mozan Orchestra in de Abbaye de la Cambre in Brussel. In 2006 werd Julie zowel winnares van de Dexia Awards als de Jacques Dôme competitie.
In de herfst van 2007 trad ze toe tot de Operastudio Vlaanderen: daar verschijnt ze in verscheidene producties en werkt ze nauw samen met welbekende regisseurs zoals Vincent Broussard. Overige projecten waaraan zij meewerkte zijn onder andere De Toverfluit met dirigent Jean-Yves Ossonce in Tours in 2008, waar zij de rol van Papagena vervult, alsook Les Travaux van Claude Terrasse in de Metz Opera, waar zij de rol van Omphale op zich nam.